Vad ingår i en bakgrundskontroll? 

Att göra bakgrundskontroller vid rekrytering innebär för oss en kvalitativ faktacheck av en kandidat inför ett anställningsbeslut. Att anställa är en stor investering och det är dyrt att rekrytera fel, därför är vår övertygelse att det är bättre att veta än att inte veta. Våra bakgrundskontroller belyser juridiska frågor och säkerställer att den aktuella kandidaten verkligen är den han eller hon utger sig för vara. Arbetar du exempelvis på HR avdelningen kan detta vara ett bra alternativ vid rekrytering!

För våra kunder innebär detta att de får ett bättre beslutsunderlag vid anställning som ökar möjligheterna till en lyckad rekrytering. För våra kandidater betyder det att de kan vara trygga i att anställningsprocessen är seriös och grundlig. Sannolikheten ökar att den mest lämpade kandidaten får jobbet. Som sagt är det allt vanligare att beställa en bakgrundskontroll inför en anställning. Läs mer om allt du behöver veta när du beställer bakgrundskontroll inför anställning här!

 

Vad innehåller en bakgrundskontroll?

På Checko innehåller bakgrundskontrollerna tydligt om en person förekommit i en dom eller inte. Det står med tydliga instruktioner om en träff har hittats bland vår sökning i brottsmål, tvistmål, strafföreläggande och åtalsunderlåtelse register.

 

Hur funkar det? 

  1. Bli kund/Beställ

Inledningsvis så måste du antingen bli kund, genom att registrera dig på Checko.se, alternativt beställ en bakgrundskontroll. I beställningen så anger du personnummer på personen som du vill göra en bakgrundskontroll på. Organisation, företag eller föreningar behöver inte ha samtycke från personen i fråga, innan en bakgrundskontroll är utförd. Rekommendationen från oss är dock att man begär samtycke.

  1. Få svar

Du blir informerad via mail när din bakgrundskontroll är färdigbehandlat. Vanligtvis så handlar det om några få sekunder. Med Checko behöver du inte vänta. Du får svar direkt, 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. När bakgrundskontrollen sedan är färdigbehandlad, hittar du den tryggt inne på ditt konto, efter att du har loggat in.

  1. Ta del av resultatet

Bakgrundskontrollen, innehållandes rättsinformation ifrån Sveriges domstolar presenteras för er digitalt. Checko presenterar tydligt på den utförda kontrollen om det finns något att anmärka på. ‘’Träff’’ betyder att det finns något att anmärka på. ‘’Ingen träff’’ betyder att personen som har kontrollerats, inte finns med i några rättsdokument.

 

Checko.se

100% träffsäkerhet
Vi har lagt många timmar på att precisionsbygga vårt system. Vi levererar alltid korrekt och trovärdig data som verifierar sig själv med en rad olika verktyg för att garantera 100% träffsäkerhet!

Kostnadseffektivt
Att beställa bakgrundskontroller ska vara enkelt. Lika väl som det är enkelt, skall det vara billigt. Vi erbjuder med stolthet fantastiska priser för såväl privatpersoner som företag.

Få svaret direkt
Är du van att vänta upp till två veckor på att belastningsregistret skall dimpa ner i brevlådan? Med Checko behöver du inte vänta. Du får svar direkt, 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året.

 

Testa Checko här!