Kolla om någon är dömd

Checko hjälper dig som företag, förening eller privatperson att göra juridiska bakgrundskontroller för att kunna kolla om någon är dömd

För dig som vill kolla om någon är dömd kan vi på Checko hjälpa dig! Gör ett utdrag från belastningsregistret och få en bakgrundskontroll på önskad person. Bli medlem idag och få svar inom bara några minuter. För dig som privatperson eller företag

Kan jag kolla om någon är dömd?

Genom att beställa en bakgrundskontroll online via oss på Checko kommer personen du bill kolla inte att få reda på detta. Du som företag, privatperson eller förening kan alltså begära en dom helt anonymt hos oss. 

I brottsregistret finna information om en person som fått konsekvenser eller blivit skäligen misstänkt för något brott. Beroende på vilken information du önskar finns det olika typer av formulär som kan begäras. Det kan bero på att du vill ha registret till något specifikt eller bara kolla om någon är dömd. Är du svensk medborgare har du rätten att begära utdrag från brottsregistret, detta brottsregister sammanställer domar som utfärdats mot dig

I brottsregistret står bara vilka brott man dömts till och inget om man är eller har varit misstänkt för ett specifikt brott. En godkänd strafföreläggande förs endast in i brottsregistret efter det fastställs vi kan därefter hjälp dig att kolla om någon är dömd genom att göra en kontroll. Du kan öven välja hur många kontroller du vill göra. Säg att du är ett företag som vill beställa en bakgrundskontroll på dina anställda för att kolla om någon är dömd är det enkelt på checko att beställa fler samtidigt. 

Vad är skillnaden på en dom och ett strafföreläggande? Jo det är nämligen så att ett godkänt strafföreläggande är en förenklande och tidsbesparande procedur för båda parter, då ärendet inte går till rättegång i domstol. I belastningsregistret finns ingen bakomliggande information om brottsrubriceringarna utan endast vilken dom eller strafföreläggande som utfärdats mot dig. 

Om jag vill kolla om någon är dömd kommer den personen få reda på denna bakgrundskontroll? 

Den personen man begär ett belastningsregister för kommer INTE få reda på detta. Det kommer inte komma någon information om detta till personen i fråga

När jag ska kolla om någon är dömd, hur länge finns personen med i brottsregistret?

Det längsta som en dom kan finnas kvar i belastningsregistret är 20 år. Läs mer om hur länge du finns kvar i belastningsregistret Här!

Checko.se

Vi hjälper dig som företag, förening eller privatperson att göra juridiska bakgrundskontroller digitalt på ett snabbt, kostnadseffektivt och 100% träffsäkert sätt. Bespara er alternativkostnaden som kan uppstå vid ett felaktigt beslut. Vi är er bästa vän genom hela beslutsvägen.

100% träffsäkerhet

Vi har lagt många timmar på att precisionsbygga vårt system. Vi levererar alltid korrekt och trovärdig data som verifierar sig själv med en rad olika verktyg för att garantera 100% träffsäkerhet!

Kostnadseffektivt
Att beställa bakgrundskontroller ska vara enkelt. Lika väl som det är enkelt, skall det vara billigt. Vi erbjuder med stolthet fantastiska priser för såväl privatpersoner som företag.

Få svaret direkt
Är du van att vänta upp till två veckor på att belastningsregistret skall dimpa ner i brevlådan? Med Checko behöver du inte vänta. Du får svar direkt, 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året.