Hur går jag tillväga för att kolla belastningsregister?

Polisens brottsregister, även kallat polisregister och belastningsregister. Det är det register som uppförs av polismyndigheten, enligt lagen (1998:620). Där samlas information om en person ålagts påföljd för brott genom dom, strafföreläggande, åtalsunderlåtelse eller föreläggande av ordningsbot. Med andra ord om du exempelvis blivit dömd till ett fängelsestraff eller har fått en ordningsbot, exempelvis fortkörning. Då registreras detta i brottsregistret och går att söka på för polismyndigheten.

Ett brottsregisterutdrag eller utdrag från belastningsregistret som det också kallas kan beställas direkt från polisen. Det krävs dock att det görs av den person det gäller, som måste fylla i en blankett och skicka in till polisen. Därefter dröjer det 2-3 veckor innan det brottsregistret skickas hem till den berördes folkbokföringsadress. En relativt krånglig och långsam process för att få ett brottsregister, eller överblick på eventuella domar.

 

Gör istället en bakgrundskontroll via svenska domstolar, som vi på Checko.se erbjuder istället för att kolla belastningsregister. Då har du ett svar direkt istället! 

Kärt barn har många namn. Att beställa ett brottsregister även kallat polisregister eller belastningsregister görs vanligtvis via polisen. Men syftet med att få ett utdrag ur brottsregistret är oftast densamma. Därför har vi skapat Checko.se för att kunna göra detta på:

  1. Snabbare sätt än polisens belastningsregister
  2. Underlätta för företag, föreningar & privatpersoner.

Till skillnad från polisregistret/belastningsregistret så hämtar vi inte information via polismyndigheten. Utan vi går via Sveriges alla domstolar, där vi kan sammanställa domar från samtliga domstolar istället.

 

Checko.se

100% träffsäkerhet

Vi har lagt många timmar på att precisionsbygga vårt system. Vi levererar alltid korrekt och trovärdig data som verifierar sig själv med en rad olika verktyg för att garantera 100% träffsäkerhet!

Kostnadseffektivt

Att beställa en kontroll ska vara enkelt. Lika väl som det är enkelt, skall det vara billigt. Vi erbjuder med stolthet fantastiska priser för såväl privatpersoner som företag.

Få svaret direkt

Är du van att vänta upp till två veckor på att belastningsregistret skall dimpa ner i brevlådan? Med Checko behöver du inte vänta. Du får svar direkt, 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året.

 

Testa Checko här!