Brottsregister

Möjlighet till kontroll!

Utdrag ur polisens belastningsregister omfattar inte bara domar via domstol utan även mindre, i många fall obetydliga brott. Exempel på detta kan vara fortkörning. I många fall är inte dessa relevanta utifrån jobbets karaktär. På Checko får du möjlighet till kontroll och en uppfattning på önskad persons brottsregister

Utdrag från brottsregister

Ett brottsregister även kallat belastningsregister utförs av polismyndigheterna. I brottsregistret finns information om en persons brottsliga historia. Det är brott som genom en dom straff förlagts. Om en person därav blivit dömd, registreras detta i ett brottsregister och det går att söka på. Är du svensk medborgare har du rätt att begära ut ett utdrag från brottsregistret.

Kan man se om någon blivit dömd?

På Checko är det enkelt och säkert att beställa en kontroll digitalt. På checko kan du även beställa din kontroll helt anonymt på personen du önskar kolla upp eller dig själv. Om det inte är ett lagkrav på att det ska vara ett utdrag från polisens belastnings register är det onödig tid som spills. Att få ett utdrag från polisens belastnings register tar ca 2-3 veckor att få. På polisens egen hemsida skriver man att handläggningstiden för att få ett utdrag är 14 dagar från att ansökan kommer in och lämnar dem. Då skall personen också fyllt i en blankett innan dess. Jämför det med ett utdrag mot Sveriges domstolar här på Checko.se där ni får svar direkt.

 

Syftet med ett brottsregister

För att sammanfatta, är den största anledningen till att många beställer ett utdrag från ett brottsregister att man vill veta en specifik persons bakgrund. Det kan betyda att även arbetsgivare kan begära ett utdrag av intresse eller i syfte med att arbetet kan innefattar arbete med barn som exempelvis förskolor eller skolor. Eller arbete med försäkringsdistribution. Det kan då vara att arbetsgivaren behöver ett utdrag av arbetstagarens brottsregister om grövre brott, sexualbrott, narkotikabrott, stölder osv för att inte riskera något vid anställning. Du kan enkelt beställa ett registerutdrag från ditt egna brottsregister eller önskad person!

Så beställer du ett brottsregister

Vi hjälper bland annat dig som företag, förening eller privatperson att göra juridiska bakgrundskontroller digitalt på ett snabbt, kostnadseffektivt och 100% träffsäkert sätt. Detta betyder bland annat att det bespara er alternativkostnaden som kan uppstå vid ett felaktigt beslut. Vi är er bästa vän genom hela beslutsvägen och tillsammans med oss är det enda du behöver göra är att:

  1. Logga in
  2. Skriva personnumret
  3. Därefter tar det sekunder och du har ett svar direkt. Enklare blir det inte!

 

100% träffsäkerhet
Vi har lagt många timmar på att precisionsbygga vårt system. Vi levererar alltid korrekt och trovärdig data som verifierar sig själv med en rad olika verktyg för att garantera 100% träffsäkerhet!

Kostnadseffektivt
Att beställa bakgrundskontroller ska vara enkelt men lika väl som det är enkelt, skall det vara billigt. Vi erbjuder med stolthet fantastiska priser för såväl privatpersoner som företag.

Få svaret direkt
Är du van att vänta upp till två veckor på att belastningsregistret skall dimpa ner i brevlådan? Med Checko behöver du inte vänta. Du får svar direkt, 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året.