Bakgrundskontroll för att köpa vapen?

USA har under de senaste åren skakats av flertalet dödsskjutningar. Sedan Joe Biden blev utsedd till president har masskjutningar satt press på den sittande presidenten. Vapenfrågan har länge varit aktuell och delat upp landet i två delar. Den ena som vill se strängare vapenlagar och den andra som vill se fortsatt lättillgänglighet till skjutvapen.

Sedan dess har Joe Biden presenterat ett par åtgärder i syfte att minska masskjutningarna. Ett av problemen som han beskriver är de såkallade ”Ghost Guns”, där delar och instruktioner köps separat via internet.

En av de åtgärder som han presenterade var att på sikt införa bakgrundskontroller vid köp av skjutvapen. För således kunna begränsa tillängligheten för sjuktvapen beträffande kriminella eller personer med instabil psykisk bakgrund. Denna åtgärd är inget som kommer att införas direkt, då kongressen måste godkänna förslaget dessförinnan.

Det visar dock att behovet för göra bakgrundskontroller ökar samt att användningsområden breder ut sig. Det handlar till stor del inte om att sätta dit personer som har en kriminell bakgrund. Det handlar snarare om att få rätt information för att kunna ta rätt beslut.

Källa: https://www.expressen.se/nyheter/joe-bidens-nya-atgarder-ska-minska-masskjutningar/

 

Checko.se

Vi hjälper dig som företag, förening eller privatperson att göra juridiska bakgrundskontroller digitalt på ett snabbt, kostnadseffektivt och 100% träffsäkert sätt. Bespara er alternativkostnaden som kan uppstå vid ett felaktigt beslut. Vi är er bästa vän genom hela beslutsvägen.

100% träffsäkerhet

Vi har lagt många timmar på att precisionsbygga vårt system. Vi levererar alltid korrekt och trovärdig data som verifierar sig själv med en rad olika verktyg för att garantera 100% träffsäkerhet!

Kostnadseffektivt
Att beställa bakgrundskontroller ska vara enkelt. Lika väl som det är enkelt, skall det vara billigt. Vi erbjuder med stolthet fantastiska priser för såväl privatpersoner som företag.

Få svaret direkt
Är du van att vänta upp till två veckor på att belastningsregistret skall dimpa ner i brevlådan? Med Checko behöver du inte vänta. Du får svar direkt, 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året.