Förvandla Bakgrundskontroller
till digitalt API respons

Med Checko APIet så kan du integrera vårt API direkt till ditt system eller plattform!

Checko API

Snabbt, säkert och enkelt!

Effektiva beslutsprocesser med Checko API

Att effektivisera och förenkla dina dagliga affärsprocesser är avgörande för att skapa hållbar tillväxt, lönsamhet och stabilitet i ditt företag.

Med Checko’s blixtsnabba API kan du digitalisera och automatisera en stor mängd av dina vardagliga uppgifter kopplat till ex. rekryteringar, vilket möjliggör fler bra beslut, med mindre insats från din sida. Det betyder i slutändan att du spenderar mindre tid, vilket motsvarar mindre pengar, samtidigt som du undviker onödiga risker.

Använd vår API för att skapa en friktionsfri och snabb process för dina potentiella kunder eller nyanställda. 

Persondata från Sveriges domstolar

Med tillgång till data från Sveriges domstolar, kan du titta närmare på dina kunder – eller potentiella anställda – och deras eventuella brottshistoria, personliga uppgifter och relationer för att förbättra din beslutsprocess.

Genomför obligatoriska bakgrundskontroller, analysera risk eller bygg en egen skräddarsydd lösning – Möjligheterna är obegränsade med Checko’s JSON optimerade API.

Önskar du att ha bevakning, eller automatiskt återkommande bakgrundskontroller på dina anställda eller kunder? Inga problem! Vårt API löser de mest som du kan komma att önska, inklusive historisk rapportering.

För utvecklare

Vi lägger stor vikt vid enkelhet, tillgänglighet och användarvänlighet. För oss betyder det att skapandet av ditt projekt ska vara en silkeslen upplevelse, från start till mål.

Utmärkt dokumentation och support i världsklass – är bara några av sakerna som vi på Checko, med vårt optimerade API kan erbjuda. 

Sist men inte minst, Teamtailor

Genom en integrationslösning med vårt API som bas, kan du som rekryterar med Teamtailor enkelt lägga till bakgrundskontroller. Detta som en del av ditt befintliga rekryteringsflöde vilket därmed ökar säkerheten i din organisations rekryteringsprocesser samtidigt som du sparar värdefull tid och resurser.

Du finner vår applikation i Teamtailors ’’marketplace’’. För mer information kring hur du kommer igång, vänligen kontakta oss eller Teamtailor-support.

Visst var det enkelt? Checko.se erbjuder olika paket för automatiserade bakgrundskontroller för privatpersoner & företag!

100% träffsäkerhet
Vi har lagt många timmar på att precisionsbygga vårt system. Vi levererar alltid korrekt och trovärdig data som verifierar sig själv med en rad olika verktyg för att garantera 100% träffsäkerhet!

Kostnadseffektivt
Att beställa bakgrundskontroller ska vara enkelt. Lika väl som det är enkelt, skall det vara billigt. Vi erbjuder med stolthet fantastiska priser för såväl privatpersoner som företag.

Få svaret direkt
Är du van att vänta upp till två veckor på att belastningsregistret skall dimpa ner i brevlådan? Med Checko behöver du inte vänta. Du får svar direkt, 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året.

Frågor & Svar

Fortfarande tveksam? Här svarar vi på några frågor!

Kan jag beställa en bakgrundskontroll på mig själv?

Givetvis! Faktum är att de flesta arbetsgivare tycker att detta är ett bättre alternativ till polisens belastningsregister. Detta då en bakgrundskontroll från Checko går snabbare att utföra och få svar på samt innehållades mer information än vid ett utdrag av polisens belastningsregister.

Kan jag som arbetsgivare beställa en bakgrundskontroll?

Absolut! Allt fler företag går ifrån det traditionella sättet att utföra en bakgrundskontroll, d.v.s via Polisens belastningsregister. Polisens tjänst är inte anpassad för att arbetsgivare skall göra kontroller. Att behöva be kandidaten beställa ett utdrag ur belastningsregistret och sedan vänta 2-3 veckor på att erhålla brevet, är oftast en omöjlig ekvation för arbetsgivare. Via Checko, får arbetsgivaren svar omgående.

Hur snabbt får jag svar på min beställning?

Är du van att vänta upp till två veckor på att belastningsregistret skall dimpa ner i brevlådan? Med Checko behöver du inte vänta. Du får svar direkt, 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 365 dagar om året.

Vi är ett företag och behöver kvitto, får vi det?

Ni erhåller alltid ett kvitto när ni handlar hos oss oavsett om ni är organisation eller privatperson.

När är det krav på belastningsregister från polisen?

Utdrag ur belastningsregistret från polisen krävs:

  • inför anställning i förskola, grundskola och motsvarande skolformer samt fritidshem och annan pedagogisk verksamhet,
  • inför arbete med barn med funktionsnedsättning (LSS),
  • övrigt arbete med barn,
  • arbete på HVB-hem,
  • samt för arbete som försäkringsförmedlare och övrig försäkringsdistribution.

Om det gäller anställning i andra fall så rekommenderar vi en juridisk bakgrundskontroll via oss.

Är en person dömd om man finns i brottmål?

Bara för att en person förekommer i brottmål, betyder det inte att personen har fällts för brott. Faktum är att även friande domar omfattas av en juridisk bakgrundskontroll. Det är därför av största vikt att du som kund alltid går igenom den informationen som presenteras för dig. 

Om en misstänkt person erkänner brott kan åklagaren utfärda ett strafföreläggande. Det har samma verkan som en dom, vilket noteras i belastningsregistret. Skillnaden är att åklagaren inte väcker åtal och det blir därmed inte heller någon formell rättegång. Strafföreläggande är möjligt för brott där påföljden är begränsat till böter.

Åtalsunderlåtelse innebär att ett brott utreds, men att det ännu inte blivit åtal eller rättegång. En åtalsunderlåtelse har samma verkan som en dom och brottet noteras i belastningsregistret.

Får personen ifråga reda på att jag gjort en bakgrundskontroll?

Nej. Personen som du har gjort en juridisk bakgrundskontroll på kommer inte att informeras om det. 

Hur kan jag snabbast göra utdrag ur belastningsregistret som företag?

Det snabbaste och säkraste sättet för dig som arbetsgivare är att göra en bakgrundskontroll via Checko. När du skickat in en kontroll, så tar det inte mer än ett par sekunder innan kontrollen är färdigbehandlad. Du får då tillgång till din bakgrundskontroll inne på ditt konto. 

Så länge det inte är ett lagkrav på polisens belastningsregister så är det effektivare att göra en kontroll hos oss.

Vi är ett bemanningsföretag. Kan vi använda er?

Vi har många kunder inom rekrytering- och bemanningsbranschen som använder våra bakgrundskontroller som ett naturligt steg i sin process. Vi är en snabb och smidig partner för rekrytering- och bemanningsföretagen.

Ni har svaret omgående och kan enkelt plocka ut mängder av kontroller för en kostnadseffektiv peng. Om det är så att ni även använder Teamtailor som rekryteringsplattform, så har vi en integration som möjliggör för er att skicka in kontroller direkt från plattformen.

Många använder vår tjänst för att sortera ut kandidaterna och som ett steg innan man genomför en mer omfattande bakgrundskontroll.